Bajanai-Padalgal-Vishnu-00

ஓம் நமோ நாராயணாய          OM NAMO NARAYANAYA

Vethantha Desikar  

ராமானுஜ தயாபாத்ரம்
நியாண வைராக்ய பூஷணம் 
ஸ்ரீமத் வேங்கட நாதார்யம்
வன்தே வேதாந்த தேஸிகம்
RAmAnuja dhayApAthram  
jnyAna vairAgya bhooshaNam 
srImath vEnkata nAthAyam
vandhE vEdhAntha dhESikam 
பாடியவர்:  அடியேன் மதுரகவி  ஆதி  கோவிந்தன்

 

Azhagiya Manavala Mamunigal 

ஸ்ரீசைலேச தயா பாத்ரம்
தீபகத்யாதி குணார்ணவம்
யதீந்த்ர ப்ரவணம் வந்தே
ரம்ய ஜாமாதரம் முநிம்
srIsailEsa dhayA pAthram
dhIbhakthyAdhi guNArNavam
yathIndhra pravaNam vandhE
ramya jAmAtharam munim
பாடியவர்:  அடியேன் மதுரகவி ஆதி  கோவிந்தன்

 

Vanakkam à Guru Paramparai: kUraththAzhvAn aruLic seythadhu

லக்ஷ்மீநாத ஸமாரம்பாம்
நாத யாமுந மத்யமாம்
அஸ்மதாசார்ய பர்யந்தாம்
வந்தே குரு பரம்பராம்
lakshmInAtha samArambAm
nAtha yAmuna madhyamAm
asmadhAchArya paryanthAm
vandhE guru paramparAm

Definition: Je salute la famille Acharya qui demarre à Sriman Lakshmi Narayana, Nathamunigal et Alavandar aux milieu et se termine avec mon acharya Swami Ramanuja

Voici la famille Acharyas:

1) Sriman Narayanan                                2) Sri Mahalakshmi                                   3) Sri Vishvaksenar

4) Sri NammAzhwAr                                 5) Sri NAthamuni                                       6) Sri UyyakkoNdaar 

7) Sri MaNakkaal nambhi                         7) Sri Alavandhar (Sri Yamunacharya)      7) Sri Periya Nambhi

8) Sri Ramanujacharya                            Puis tous les Acharyas qui suivent le sithandam de Ramanuja.

பாடியவர்:  அடியேன் மதுரகவி ஆதி  கோவிந்தன்

 

Vanakkam à Ramanunjar : kUraththAzhvAn aruLic seythadhu

யோ நித்ய-மச்யுதபடாம்-புஜயுக்மருக்ம
வ்யாமோஹடச் டதி-த-ராணி த்ரு-ணாய மேனே
அச்மத்-குரோர் ப்ஹகவதோச்ய தயைகசின்தோ:
ராமாணுஜஸ்ய சரணம் சரணம் ப்ரபத்யே
yO nithya-machyutha-padaam-buja-yugma-rugma
vyaamOhadas dadhi-tha-raaNi thru-Naaya mEnE
asmath-gurOr bhagavathOsya dhayaika-sindhO:
raamaanujasya saraNau saraNam prapadhyE.
பாடியவர்:  அடியேன் மதுரகவி ஆதி  கோவிந்தன்

 

Vanakkam à NamAzhvaar – Sadakoopan : ALAvandAr aruLic seythadhu

மாதா பித்தா யுவதஸ் தநயாவிபூதி
சர்வம் யதேவ நியமேன மதர்வயாணாம்
ஆத்யஸ்யனக்: குலபதே ர்வகுலாப்ஹி ராமம்
ஸ்ரீமத் ததங்ரியுகலம் ப்ரணமாமி மூர்த்னா:
mAthA piTha yuvatas tanayA vibhooti:
sarvam yadEva niyamEna madarvayanAm
Adyasyana: kulapathErva kulAbhi rAmam
SrImattadan griyugalam praNamAmi moordhnA:
பாடியவர்:  அடியேன் மதுரகவி ஆதி  கோவிந்தன்

 

Tous les Azhvargal  thaniyan:  Sri Parasara Bhattar arulich seydhadhu

 

ப்ஹூதம் ஸரஸ்ய   மஹதாஹ்வய பட்ட நாத
ஸ்ரீ பக்திஸார   குலஷேகர யோகி வாஹாந்
பக்தாங்க்ரி ரேணு பரகால யதீந்த்ர மிஷ்ராந்
ஸ்ரீமத் பராங்குஷ முநிம்   ப்ரணதோஸ்மி நித்யம்
bhUtam sarasya   mahadAhvaya bhatta nAtha
srIbhaktisAra kulashEkhara   yOgivAhAn
bhaktAnghrirENu parakAla yatIndramishrAn
srImat parAngkusha munim   praNatOsssmi nityam
பாடியவர்:  அடியேன் மதுரகவி ஆதி  கோவிந்தன்

 

Comments are closed.